Auto kopen: the time is now!

auto kopen

Niet dat ik er nu echt al nood aan heb, student zijnde en op kot zittend enzo, maar met het autosalon dit weekend moet ik zeggen dat er toch serieus wat leuke dingen bij waren en dat ik toch ook in de verleiding kwam… Op het autosalon zie je veel van de pot gerukte conceptmodellen, maar kan je ook deals doen op échte deftige auto’s. Ik heb er daar wel een paar gezien die mij zouden kunnen interesseren. Volgend jaar zit er ook een stuk stage bij en dan zou het toch aanzienlijk mijn kansen op een coole stageplaats verhogen moest ik een auto hebben.

auto kopen

Maar het probleem is natuurlijk dat ik student ben, en derhalve broke.  Er zijn desalniettemin wel manieren om een auto te financieren. Een eerste idee is leasing, wat blijkbaar niet erg populair is maar volgens mij wel handig is. Je “huurt” dan een wagen van een leasingbedrijf, beetje zoals rijden met een firmawagen maar dan zonder dat de baas dat betaalt. Lijkt me wel handig: als er iets gebeurt, zijn de kosten gedekt. Maar dan is het nooit echt “jouw” auto natuurlijk… Wat je dan kan doen is een autolening aangaan. Meestal biedt de dealer wel een lening aan, soms zelfs aan 0% (daar zie je alleszins veel reclame voor). Maar ik ben bang voor de addertjes onder het gras… Bij een gespecialiseerde bank als Beobank, Cofidis of Europabank kan je ook een autolening aangaan, natuurlijk. De lat ligt alleszins niet al te hoog: airco en een degelijke autoradio, die ik eventueel zelfs zelf wil inbouwen, en ik ben al gelukkig!

Het beste lijkt mij de verschillende lening-mogelijkheden eens uit te pluizen en te vergelijken, en dan leasing ernaast te leggen. We zullen wel zien of de kost verantwoord is. Zou tenslotte pas voor de tweede helft van volgend schooljaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *