De leukste ski-dorpen van Italië

Skiën Italië

Skiën is een geliefde wintersport: het is leuk voor de hele familie, het is gezond en het zorgt er ook nog eens voor dat je op mooie plekken in de natuur terecht komt. En wie van een feestje houdt, kan na het sporten natuurlijk terecht bij de bekende après-ski. Genoeg redenen om dit jaar weer te gaan skiën dus!

Als je overweegt om op wintersportvakantie te gaan, dan is Italië een goede optie. Dit land is wat goedkoper dan andere Europese landen, zoals Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Ook kan het leuk zijn om tijdens je vakantie wat Italiaanse cultuur op te snuiven. Ben je op zoek naar een leuke locatie voor je ski-vakantie? In dit artikel bespreken we de leukste ski-dorpen van Italië.

Skiën Italië

1. Courmayeur

Courmayer is een klassiek ski-dorpje, dat gelegen is in de Italiaanse Alpen. Het bergdorpje ligt aan de voet van de Mont Blanc, vlakbij de Franse grens. Het dorpje staat bekend om de combinatie van zijn traditionele karakter en zijn moderne voorzieningen. En natuurlijk om zijn prachtige uitzichten.

Dit dorpje is als wintersport resort vooral geschikt voor mensen die al wat ski-ervaring hebben. Hoewel er enkele banen zijn die speciaal geschikt zijn voor beginners, richt het grootste gedeelte van het ski-gebied zich op mensen met enige ervaring. Ook experts kunnen hier hun hart ophalen: in deze omgeving zijn er veel mogelijkheden om van de piste af te gaan. Gevorderde skiërs vinden hier prachtige en uitdagende afdalingen.

2. Bormio

Bormio is niet alleen populair als ski-dorpje, maar ook als wellness resort. Als je graag naar de sauna gaat, dan is dit dorpje dus ideaal. Hier combineer je ontspanning met sport. Het dorpje heeft een historisch karakter en is gelegen op de hellingen van de Cima Bianca.

Ook zijn de ski-hellingen geschikt voor alle niveaus. Er zijn speciale banen voor beginners te vinden, maar Bormio staat vooral bekend om het feit dat hier de grootste verticale val van Italië te vinden is – deze is bijna twee kilometer lang. Ook voor gevorderde skiërs is hier dus zeker genoeg te beleven.

3. Alta Badia

Alta Badialigt niet in de Alpen, maar in de Italiaanse Dolomieten. Deze bestemming is vooral populair bij beginners en bij families met jonge kinderen. Als je voor de eerste keer gaat skiën, is deze plek dus zeker aan te raden. Voor beginners is er namelijk veel gemakkelijk terrein te vinden. Maar als je al ervaring hebt, is er ook genoeg te doen: meer dan de helft van de banen bij Alta Badia zijn bedoeld voor mensen met een beetje ski-ervaring.

Omdat Alta Badia in Zuid-Tirol ligt, is een bezoekje zeker de moeite waard. De plek staat, naast zijn ski-pistes, bekend om zijn lekkere keuken en zijn vriendelijke cultuur.

4. Livigno

Livigno is, dankzij zijn afgelegen locatie, niet erg makkelijk bereikbaar. Maar als je de mogelijkheid hebt, is deze plek ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Juist daardoor de plek zo afgelegen is, vind je hier prachtige en ongerepte natuur.

Livigno is een gemeente die ontstaan is uit de samenvoeging van drie kleine Italiaanse dorpjes. Omdat hier relatief weinig toeristen komen, zijn de prijzen lager dan op andere plekken. Zorg er wel voor dat je warme kleding meeneemt! Deze plek wordt, dankzij zijn koude temperaturen, ook wel Klein-Tibet genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *