Hoe maak je tijd voor jezelf in een drukke wereld?

tijd voor jezelf

“Hoe maak je tijd voor jezelf in een drukke wereld?” Dit is een vraag die mij voortdurend wordt gesteld en die ik niet altijd kan beantwoorden. De waarheid is dat er momenten zijn waarop het leven druk wordt en je geen tijd hebt om in jezelf te investeren. Maar als we niet op een bepaald niveau in onszelf investeren, hoe kunnen we dan verwachten dat anderen dat wel doen?

Je relatie met de mensen in je leven is belangrijk.

Je relatie met de mensen in je leven is belangrijk. Je moet met hen kunnen praten, vertellen wat je denkt en voelt, hulp vragen als je die nodig hebt en steun geven als zij dat doen.

Goede relaties kunnen er ook voor zorgen dat je je gelukkiger voelt. Volgens een artikel in Psychology Today is “de beste voorspeller van geluk niet hoeveel geld je verdient of hoeveel materiële bezittingen je hebt; het is of je goede vrienden hebt of niet”.

Dit geldt niet alleen voor volwassenen; kinderen met een sterk sociaal netwerk zijn gelukkiger dan kinderen die dat niet hebben (en ze zijn ook succesvoller). Goede relaties met anderen helpen ons ook mentaal gezond te blijven als we ouder worden; we hebben sociale banden nodig om de ziekte van Alzheimer op latere leeftijd te voorkomen!

tijd voor jezelf in een drukke wereld

Je relatie met jezelf is net zo belangrijk.

Je relatie met jezelf is net zo belangrijk als je relatie met anderen. Hoe kun je anderen liefhebben en respecteren als je jezelf niet liefhebt en respecteert? Je moet voor jezelf kunnen zorgen, om hulp vragen als dat nodig is, en inzien dat de wereld niet om jou draait.

Wij leven in een maatschappij waar alles om ons draait, maar wij zijn slechts één persoon van de miljarden op deze planeet. Niet iedereen denkt of handelt zoals wij, dus we moeten onze ego’s in toom houden en onthouden dat er altijd iemand slimmer zal zijn dan wij; iemand die er beter uitziet dan wij; iemand die langer is dan wij; enzovoort, enzovoort.

We moeten ook onthouden wat iedereen uniek maakt, want iedereen heeft wel iets anders in zich dat hem onderscheidt van ieder ander op aarde – zelfs als het zijn slechtste eigenschappen zijn! Dit kan ons eraan herinneren onszelf niet altijd zo serieus te nemen (en misschien zelfs wat lichter te worden).

me-time drukke wereldDe grootste investering die je ooit zult doen is in jezelf.

De grootste investering die u ooit zult doen is in uzelf. U kunt nooit geld verliezen op deze investering en het is de beste manier om uw nettowaarde met sprongen te verhogen.

Investeren in onderwijs is belangrijk, net als investeren in gezondheid en investeren in je carrière. Maar als het gaat om geld verdienen, gaat er niets boven investeren in relaties, want die vormen de basis van alle succes in het leven.

Je bent meer dan je baan.

Je bent meer dan je baan. Je bent meer dan je carrière. Je bent meer dan je geld, bezittingen en status.

Je hebt een leven buiten je werk en het is belangrijk om je dat elke dag te herinneren. Als we dit vergeten, verliezen we uit het oog wat echt belangrijk is in deze wereld: familie en vrienden, levenservaringen en reizen, persoonlijke groei en ontwikkeling, gezondheid en geluk.

Investeren in jezelf geeft je een beter gevoel van eigenwaarde, vertrouwen en eigenwaarde.

Eigenwaarde is de basis voor je leven. We willen ons allemaal goed voelen over onszelf, maar hoe bouwen we eigenwaarde op? Het is niet gemakkelijk, maar het kan. Hier zijn drie stappen die je zullen helpen de jouwe op te krikken:

  • Breng tijd alleen door met iets wat je leuk vindt. Dit kan het lezen van een boek zijn, mediteren of luisteren naar muziek; wat jou plezier brengt is perfect!
  • Herinner jezelf aan vroegere prestaties of successen en feliciteer jezelf daarmee! Vier wat je al hebt bereikt door jezelf krediet te geven waar dat nodig is – dit zal vertrouwen geven in je eigen capaciteiten en het stellen van nieuwe doelen gemakkelijker maken omdat ze elkaar voeden (d.w.z. als het ene doel is bereikt lijkt een ander mogelijk).
  • Zoek uit waar JIJ gelukkig van wordt en ga daar met volle overgave achteraan! Dit betekent niet dat je verantwoordelijkheden of taken moet opgeven – mensen die dit doen zijn over het algemeen minder tevreden met hun leven dan mensen die het werk in evenwicht brengen met persoonlijke geneugten – maar dat je je moet concentreren op die delen van het bestaan die voldoening geven, zodat er ruimte is voor zowel loopbaansucces als persoonlijke voldoening zonder een van beide te veel op te offeren voor het andere.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *