Ik dacht, ik maak eens iets Mexicaans!

Wel, zoals jullie weten zit ik op kot. Bijgevolg eet ik veel rommel: pizza halen, spaghetti maken (of andere pasta’s), frietjes, … Allerlei lekkers maar weinig voedzaam. Dit weekend ging ik echter naar de cinema (dat was het plan, maar uiteindelijk bleek er geen enkele film boeiend dus het bleef bij een etentje), en daar leerde ik dus iets kennen dat ik nu op kot ga namaken vanavond. Een quesadilla.

Papgemakkelijk. Echt. Het is bijna schandalig. Ik weet dat het de Weken zonder Vlees zijn, maar daar doe ik hoegenaamd niet aan mee. Voor een quesadilla heb je tortilla’s nodig, grote, en die kan je in de supermarkt vinden. Verder een stukje vlees of kip, je mag zelf kiezen wat. En dan alles van groentjes dat je wilt, maar wil je het echt Mexicaans, dan heb je mais, tomaatjes mexicaansen jalapeno’s nodig. Om dit klaar te maken, gooi je de tortilla’s een voor een even in de pan (of tussen een contactgrill toestel), en wok je de fijngesneden groentjes en vleesjes met wat olijfolie tot het vlees doorbakken is. Je kan ook de groentjes rauw doen, zeker met de mais, tomaatjes en jalapeno’s (anders wordt het te pikant).

Serveren? Leg de warme tortilla open, en gooi in het midden stevig wat geraspte kaas. Mozarella, of iets anders, doet er niet toe. Daarop de vleesjes (op één helft bvb) en daarop de groentjes.

Bijgerechtjes? Koop in de winkel een pittige salsa (of maak er zelf een, zie Jeroen Meus en vriendjes). Ze gaven er verder ook wat rijst bij maar dat was zo mijn “meug” niet.

Nomnom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *