Toermalijn: Ken de schoonheid en de betekenis ervan

toermalijn edelsteen

Toermalijn is een zeer populaire halfedelsteen, niet alleen vanwege de schoonheid, maar ook vanwege de therapeutische eigenschappen die eraan worden toegeschreven.

Dit kristallijne mineraal wordt gevormd door de combinatie van verschillende elementen zoals kalium, aluminium, ijzer, natrium, magnesium en lithium en heeft een scala aan kleuren die geen enkele andere edelsteen biedt, de variatie in tinten hangt af van de hoeveelheid van deze chemische elementen die aanwezig zijn in de structuur.

Tourmaline wordt beschouwd als een sjamanistische steen en is in staat om met energetische tegenslagen om te gaan.

Deze steen onderscheidt zich meer en meer in de juweliersbranche, want naast het toevoegen van meer exclusiviteit aan kettingen, oorbellen en armbanden (zeker vriendschapsarmbandjes!), wordt hij ook veel gebruikt voor mensen die op zoek zijn naar een meer evenwichtige en energieke levensstijl. Ken de betekenis van de hoofdkleuren van Toermalijn en weet hoe je deze steen moet gebruiken voor je welzijn!

Bruine toermalijn

Stenen met een hoge hoeveelheid magnesium. De bruine toermalijn is een genezend kristal met een kalmerend effect op het lichaam en is aangewezen voor het herstel van het evenwicht en de gezondheid van de organen die deel uitmaken van het basischakra.

De sterke energie van de steen helpt om verslavingen te overwinnen, in energy zuivering, het loslaten van spirituele blokkades, brengt spirituele groei en versterkt het gevoel van eigenwaarde, empathie, sociale betrokkenheid en creativiteit;

Zwarte toermalijn

Rijk aan natrium, zwarte toermalijnen maken ongeveer 95% van de steen uit en worden ook het meest gebruikt voor esoterisch werk.

Dit komt omdat het de kracht heeft om negativiteit te absorberen, het milieu te beschermen en de angst en bezorgdheid die zich in een persoon kan ontwikkelen te verdrijven. Hiermee draagt het kristal bij aan het gevoel van welbehagen en bevordert het een rustige slaap;

Kristallen en EdelstenenRode toermalijn

Het wordt gebruikt voor bescherming en ook om energie, moed en vitaliteit in het lichaam te brengen. Helpt de persoon om geluk te vinden en relaties te harmoniseren. De steen helpt ook om oude emotionele blokkades op te heffen.

Het kan worden gebruikt voor het genezen van het seksuele chakra en om het vermogen om liefde te ervaren en te begrijpen te versterken. In de gezondheidszorg is dit kristal gekoppeld aan het stimuleren van de bloed- en hart circulatie. Het werkt ook om te ontspannen en de symptomen van depressie te bestrijden;

Paarse Toermalijn

Paarse toermalijn is een geschikte steen voor wie op zoek is naar spirituele vervulling.

De violette kleur brengt rust, stimuleert de genezing van het hart, versterkt het oog, maakt het derde oog chakra (tussen de wenkbrauwen) los, wat gekoppeld is aan het intuïtieve vermogen, helpt bij de genezing van depressies, laat obsessieve gedachten los en stimuleert de gevoeligheid en creativiteit;

Groene toermalijn

Het gebruik van groene toermalijn wordt aangeduid als een amulet om creativiteit en gezondheid te stimuleren en ook om welvaart, geld en succes in het bedrijfsleven aan te trekken.

Het heeft genezende en herstellende kracht, omdat het een van de toermalijnen is met de meest verjongende eigenschappen. Het wordt sinds het oude Griekenland beschouwd als de steen die licht brengt in de duisternis;

Kleurloze toermalijn

Synthetiseert alle andere kleuren, ideaal om de balans tussen geest en lichaam te maken. Het inspireert creativiteit, intuïtie en verbeelding.

Het opent het kruinchakra, dat is waar de diepe betekenissen over het leven en het begrip over onthechting van materiële goederen worden gevonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *